Klima habitat "Happy Frog" for frøer og tudser
til erhvervsgrunde og villahaver mv.

Biodiversitet
Naturens Gartner

Mange ved  –det allerede. Frøer og tudser i Danmark er i tilbagegang. Padderne udgør en vigtig del af fødekæden og har dermed en betydelig indflydelse på den faldende biodiversitet blandt dyr og planter.   Det skal vi have lavet om på. Det projekt kan du støtte ved at købe et udendørs biofrog anlægs habitat af mig. Jeg kalder habitatet for “Happy Frog” !  – Installationen passer til villahaver og kan med fordel også etableres på større udenomsarealer hos virksomheder som gerne vil have et biodiversitets stempel på markedsføringen.

Jeg har i mange år prøvet forskellige foranstaltninger for, at tudser og frøer kunne have nogle sikre steder at bo og være når de havde behov for skjul og hvile.  Det er lykkedes mig at skabe en konstruktion der har vist sig at være effektiv. Men jeg skulle igennem mange ærgelser før jeg nåede frem til et habitat som padderne syntes om og følte sig tryg i. 

Børn er meget nysgerrige på padder fra naturens side. De elsker at observere og mærke på dem, ofte med hvin og skrig og heldigvis latter og optagethed. Jeg kan ikke understrege nok hvor vigtigt det er, at børn opnår en forståelse af naturens mangfoldighed. Derved opnår de jo også en forståelse af sig selv i forhold til naturen.

 Vil du være med til at forbedre paddernes levevilkår så støt mit arbejde med padderne . Invester i et “Happy Frog” habitat så hjælper du padderne og dermed biodiversiteten og økosystemet.

 

Klima habitat for frøer og tudser biodiversitet skovhaven på nejst

Hernede under ser du et billede af et færdigkonstrueret mikroklima habitat "biofrog" for frøer og tudser. Børnene vil elske det og de voksne vide, at de har været med til at forbedre levevilkårene for de kanon vigtige frøer, tudser og salamander. "Biofrog" konstruktionen er udviklet af Bjarne Andersen efter forsøg i Skovhaven på Nejst.

Klima habitat for tudser og frøer, samt salamander skovhaven på nejst biodiversitet
Prisen afhentet for synlige og usynlige elementer er 995 kr. Med levering og installation er prisen kr. 2795

Her er et færdigkonstrueret hjem for tudser, frøer og salamander. Konstruktionen foran består af 3 træstammer . Mellem den nederste træstamme og den midterste er der konstrueret afstand. I mellem den øverste og den midterste er der lavet en sprække. 

Det interessante er egentlig ikke den udvendige konstruktion, men den indvendige. Den består af et fugtigt hulrum. Med rigelig plads. Det er en forudsætning for padderne vil bebo deres nye hjem. Ved tørre somre vander man oven i habitatet så fugtigheden sikres, ellers smutter beboerne. 

Oveni konstruktionen er lagt tvær pæle. Ovenpå pælene er der lagt tørv og oven på tørven er der lagt jord. Herefter indfinder der med tiden de planter tudser og frøer holder af .  Det hele er dækket i tørv og man kan betræde habitatet uden problemer. 

Kontakt mig via mail for nærmere information. Hvis du selv ønsker at bygge habitatet kan du selv afhente materialerne til 995 kr. Betingelsen for dette er dog at du køber en instruktion. Den er billig fordi det jo skulle kunne betale sig for dig selv at bygge. Så den obligatoriske instruktion koster kun 395 kroner og sikrer den nødvendige viden for dig – inden du går igang med selv at bygge happy frog habitatet.