Biodiversitet
Naturens Gartner

Rundvisning i Skovhaven på Nejst

 

Rundvisning alle 4 årstider

Blogindlæg:

Rundvisning i fremtidens naturhave med fokus på Biodiversitet for planter og dyr

Rundvisning i Skovhaven på Nejst. Tryk her for yderligere information og tilmelding.

2 timers skøn rundvisning i en spændende og anderledes natur have. Fyldt med indtryk, stier og huler.  Stor variation i oprindelige danske vendsyssel træer.

Midt Syd Vendsyssel består af et højslette plateau, prærie fladt med frisk vind med stor variation i oprindelige vilde buske og vilde blomster. Dette genspejles i Skovhaven på Nejst. 

Verdens største menneskeskabte insekthotel findes også i Skovhaven på Nejst.

Du kan også se og opleve biodiversitets fremmende foranstaltninger, såsom ris-hegn som er fantastisk for insekter, fugle og pindsvin. Se også hvordan et habitat for firben og stålorme øgle-paradise ser ud og jeg fortæller samtidig om konstruktionen. Samme med insekthoteller og habitater lavet til tudser og frøerJeg fortæller om forskellene på udformningen af de forskellige habitater og hvorfor.

Biodiversitets forbedrende niveau/etage-beplantning. Rum, stier og huler, fordybninger, skrænter og små bakker mv.  

Oplev og få viden om og hvorfor og hvordan en bæredygtig have kan udformes i beplantnings arkitekturen med beplantninger i etager eller niveauer om du vil. Denne form for beplantning er ganske væsentlig for fremme af biodiversiteten.  

Du kan også opleve klimavenlige kæmpetræer der er effektive til  Co2 binding og afhjælpning af oversvømmelse. Pejle orientering for fugle. Hjem for store fugle.

Bæredygtig have, klima-haven. På rundvisningen kan du også se og opleve hvordan en gigantisk kompostbunke fungerer i praksis. Der er tale om en kompostbunke der nok skal blæse de fleste omkuld. Oplev mikroorganismers arbejde på tætteste hold. Se de forskellig lag i nedbrydningens forvandling over tid.  Kompostering er en af de fedeste processer at følge og opleve.  

Den nok faglige, men også sjove og med glimt i øjet – med samtidig plads til selvironi – er indehaveren af Skovhaven på Nejst: Bjarne Andersen, garant for. Det er ham der står for rundvisningen. 

Du har efter rundvisningen også muligheden for at købe økologisk 4 års ormekompsteret kompostmuld med milliarder af mikroorganismer til at sætte fut i dine planter og blomster. Også flotte natur have sten sælges. Ligeledes billige insekthoteller (tørrede råd stammer), trækævler, samt flotte dekorative træskiver til dekorationsbrug.