Komposteringens mirakler for biodiversiteten

Instruktion til succesfuld kompostering tilbydes samtidig

Biodiversitet
Naturens Gartner

Komposteringens mirakler for spredning af de tilpassede mikroorganismer

Komposteringens mirakler for biodiversiteten og mikroorganismernes formering
I Skovhaven på Nejst er der en kæmpe kompostbunke der fungerer
Komposteringens mirakler i haven
Komposteringens forskellige lag er resultatet af en succes

Hvorfor er  selv kompostering så svær at have med at gøre ? 

Hvorfor bliver det ofte en fiasko ?

Og hvorfor er mikroorganismerne – fra den færdige kompost – vigtig for havens generelle øko-klima ?

Kompostering var ganske almindelig i gamle dage. Der kunne man ikke drømme om at køre til en såkaldt genbrugsplads. Så lad os alle genindføre dette i en fælles indsats iht. til FN’s klimamål om bæredygtighed. Spar Co2 ved at køre til fyldpladsen og spar penge til at køre efter jord med ringe eller kun få mikroorganismer. 

Der er ganske mange fiaskoer for rigtigt mange haveejere der har forsøgt sig med kompostering. Det er nemlig rigtigt rigtigt svært, at få en effektiv og hurtig kompostering i gang. Årsagen er manglende viden om hvordan man gør.

På minikurset (instruktionen) får du viden om hvordan du sikre en fremtidig succesfuld kompostering. Herunder hvor store de grene der skal i må være.  Du lærer korrekt fordeling. Du lærer at tilse og genoprette processerne. Du lærer korrekt løbende pasning. Hvilke materialer du aldrig må komme i. Du lærer om hvordan du effektivt undgår rotter, men til gengæld tiltrækker muldvarper til korrekt dræning i bunken. Og du lærer den at elske din kompostbunke og alle de processer der foregår i succesfuld kompostering.

Det kan jeg hjælpe dig med. Jeg kan tilbyde dig rådgivning -om hvordan du gør – og jeg kan levere starts-pakken der består af modne træstammer der er 3/4 rådnet og som er klar til at fyre en ordentlig gang nedbrydnings-kraft igang med raketfart. Ligeledes får du 100 liter savsmulds og muld-blanding med hjem fra min kompostbunke som er fyldt med nedbrydnings organismer. Dem blander du sammen med din kompostbunke. Så opstår de rigtige mikroorganismer der dermed vil formere sig hurtigt i dit nye anlæg for kompostering. Mikro-organismer der samtidig virker som brændstof for hurtig og succesfuld nedbrydning. 

Materialer du får med hjem og instruktions-kurset der varer 2 timer koster 775 kr. pr. person. Minimum 2 personer skal være tilmeldt. Max 3 personer af hensyn til kvaliteten i instruktionen. Materialer kan ikke leveres uden kurset. Da hvis de ikke anvendes rigtigt, ikke vil virke. 

Producer derefter selv og spred dine egne mikroorganismer der er i din færdige kompost. Sammen med nogle af de regnorme der fremkommer i tusindtal i komposterings-processen. Med din egen succesfulde kompostbunke opretter du dit helt eget tilpassede øko-klima i haven, til forøgelse af biodiversiteten blandt planter og dyr.  

Den færdige kompost forbedrer levevilkårene for de organismer der allerlængst nede i fødekæden. Samtidig får du masser af gratis jord til beplantning og til natur forbedring ved at sprede komposten og dermed millioner og millioner af dyrebare og biodiversitets forøgende mikroorganismer. Der er kun gevinster for dig og for naturen. 

Aftal tid via e-mail. Mobile-pay 41637331. Spørgsmål sendes via e-mail. Du er naturligvis også velkommen til at ringe til mig og aftale tid.