Insekthoteller, nature made

Biodiversitet
Naturens Gartner

Øverst på denne side, en artikel skrevet af Bjarne Andersen. Nederst på siden billeder af insekthoteller samt priser

 

Indledning; Insekter, planter og organismer dør. Og det er dårligt nyt for os mennesker, for jo færre der bliver af dem, des mindre bliver der også af vores mad.

Sådan skriver The Guardian om en ny FN rapport , der med data fra 91 lande og flere end 175 forskere skildrer en »alvorlig trussel« mod verdens fødevarer.

Som alle efterhånden er klar over, så styrtdykker insekternes antal i alvorlig grad. Insekterne tilhører den nederste gruppe i fødekæden og uden insekter vil intet liv kunne trives. Det må vi gøre noget ved. 

Det kan du hjælpe med , og jeg kan hjælpe dig med det hvis du ønsker det.

Jeg har nemlig insekthoteller by nature til salg som er særligt egnede til hurtigt at blive et godt hjem for insekterne.

Mine undersøgelser har vist at de habitater der er naturskabte giver de bedste resultater.  

Nederst på siden kan du se hvad du kan købe færdigt gjorte og klar til brug

Et insekthotel – er en menneskeskabt konstruktion der har til formål at invitere insekter til at komme og bo i hotellet, eller habitatet om man vil. Mange af Jer kender allerede små bistade huse, som er et menneskeskabt habitat for bier med det formål at høste honning. 

Insekthoteller har til formål at forbedre insekternes levesteder og muligheder. Vi rydder simpelthen for meget op i den danske natur og levestederne for insekter er derfor blevet stærkt begrænsede. 

Mit bud på insekthoteller er insekthoteller made by nature. Du får den erfaring jeg har opnået med test af insekt habitater – vil jeg anbefale dig  – at vælge en af de løsninger jeg har fundet ud af virker bedst. 

Biodiversiteten – (mangfoldigheden/forskelligartetheden) af insekter er desværre for nedadgående og antallet af insekter er ligeledes stærkt faldende, som du kan læse i den øverste artikel. Det har alvorlige konsekvenser for fødekæden og vores natur kommer derfor under pres. 

I første omgang er det fuglene der kommer til at reduceres i antal (og det er sket) – som en direkte konsekvens. 

Jeg har – i samarbejde med naturen udviklet naturlige habitater for insekter. Disse habitater eller hoteller, om du vil – sælger jeg til rimelige priser. De virker bedre end kunstigt producerede hoteller, da de naturskabte habitater ligner det insekterne kender i forvejen, samt  det faktum at naturskabte habitater indeholder vand i træ-cellernes vægge så insektlarver kan overleve. De skal nemlig både have varme og fugt.  

Hvis du 

– ønsker at købe et af mine habitater er du medvirkende til forøgelse af insekt bestandene. Habitaterne kan købes afhentet, eller leveret og installeret. Det er vigtigt at det er den rigtige træsort der anvendes til formålet. Hotellerne (som disse insekt-habitater kaldes i folkemunde)  – til insekternes nye habitat udstyres med et særlig biologisk påsmurt “føde-masse” emne der tiltrækker insekter .. også de sjældne af slagsen. 

Insekthotel

“Dancing Insects” model til 295 kr. afhentet. Ø40 i solid holdbar kvalitet i insekt venlig træsort. 

Materialer til Biodiversitet

Træstamme løsningen har to formål. For det første er de fantastiske til biller og småkravl, men de er også med til at tiltrække børn der leger på i og omkring stammerne. 

Børnene fatter hurtigt interesse for biller og småkravl og lærer derved, at omgås de skønne og sjove dyr. Børnene opnår dermed en bedre forståelse af naturens sammenhænge og naturens vigtighed for deres egen selvforståelse. 

Træstammer der er egnede til formålet sælges fra kr. 400 og opefter. Forhør nærmere om mulighederne.

Insekthotel, træstamme Skovhaven på Nejst
Jeg sælger gigant insekt habitater i form af træstammer i lettere råd som samtidig er børnevenlige. Børnene kan lege, kravle og undersøge biller og insekter samtidig. Det elsker de. Garanteret at de spørger mor og far om et syltetøjsglas de kan i komme biller og tage med ned i børnehaven til videre studier. Der er mange træsorter der ikke egner sig til insekter og biller mv.. Det er derfor vigtigt du køber de rigtige sorter af træ til formålet. Det kan jeg hjælpe dig med da jeg har afprøvet forskellige arter af træstammer der er bedst egnede til formålet
Insekthotel gigantia Skovhaven på Nejst

Insekt hotel tipi gigantium. Måler 5 meter fra plateau til top. Tiltrækker tusinde-vis af forskellige insekter, som småfugle i massevis kommer og spiser. Igen har jeg tænkt børnene ind i løsningen, da de kan lege i hulen og undersøge dyrene der lever i den. Til denne løsning leverer jeg rådgivning. Du aftaler en tid med mig og jeg fortæller dig om hvordan konstruktionen virker og er lavet, syet samme. Du vil få viden om den indvendige konstruktion der bærer hele den samlede enhed. Yderlaget er bygget af haveaffald og er dermed en bæredygtig konstruktion.