Biodiversitet
Naturens Gartner

Ballistic Bio Wild Seeds 2021 blanding

Ballistic blomsterfrø kun hos Skovhaven på Nejst

 

Ballistic biodiversitets frø blanding er udviklet af Bjarne Andersen efter flere års forsøg med at optimere biodiversitets fremmende blomstring til glæde for insekter, fugle og småvildt. Ballistic har forbedrede muligheder for at give et godt udbytte, da de leveres iblandet kuvøse-muld der sikrer dig mest mulig fauna resultat. Tilkomsten af bier, fugle, småvildt og insekter der søger mod blomsterne er afhængig af kraftig tiltrækning og det sikrer Ballistic Bio Wilds exceptionelle biodiverse frø-sammensætning dig. Billedet er taget af Bjarne Andersen og viser anno 2019 blomstringen af Ballistic

Mest for pengene !  2021 blandingen består af de 42 frø fra 2020 blandingen plus 4 flere fantastiske vilde blomster frø i 2021 blandingen – 46 frø ialt (DK rekord)

Nyt i 2021 blandingen: Jeg kommer natlys (den sensationelle kl. 8 blomst) og vild akeleje, ranunkel smørblomst samt vild alpe stokrose i 2021 blandingen. Glæd dig!

Køb 2021 blandingen nu og få 10 procent rabat!  – få leveret i foråret 2021. 
 

Kampagne Tilbud kun kr. 425,- minus 10% rabat.  Det giver netto kr. 382,50 (plus forsendelse med GLS ) hvis du køber nu og dermed bliver sikker på at få 2021 blandingen i foråret 2021. Send en mail til mig – eller sms – med dit navn og adresse, telefonnummer og e mail adresse (til brug for udfyldelse af GLS forsendelses formular) Mobilepay 41637331.  Forsendelse med gls. koster 74 kr.  Så pakker jeg til gengæld gratis! mail: gladgartner@gmail.com eller sms på 41637331.

VIGTIGT: Jeg opretter dig og sender dig en kvittering så snart du har betalt. Jeg sender en kvittering på modtagelse af beløbet og en oprettelses kvittering med dit navn og adresse, hvortil blandingen sendes når den er klar til levering i foråret 2021. Du bliver naturligvis opdateret hvis der ændringer eller yderligere tilføjelser i blandingen, ligesom du bliver orienteret når din bestilling cirka bliver klar til afsendelse. Det er altid rart at vide. 

Detalje Informationer om produktet, 2020 blandingen: 

Ballistic Bio Wild Seeds indeholder ikke mindre end 42 frø (DK rekord) Disse frø er: 

aleksandriner-kløver, boghvede, blodkløver, brudeslør, cikorie, foderært, fodervikke, gul sennep, gul stenkløver, guldvalmue, gruner angeliter, hjulkrone, hvidkløver, hundetunge, honningurt, jomfru i det grønne, jomfruskørt, kommen, kornblomst, kællingetand, licabo, lucerne, marmeluk-ærme, morgenfrue, mølleblomst, nikkeknop, oliehør, okseøje, persisk kløver, quinoa, rajgræs, rødkløver, rød hør, rødsvingel, saflor, serradel, silkeskørt-mix, stauderug, silke-valmue, sløjfeblomst, solsikke, sommer adonis, sorghum.
 
Frøene kommes i 2 kg. kuvøse muld. 
 
Hvorfor kuvøse-muld;  Kender du det, at du køber en pose blomsterfrø. Efter lang tids venten dukker der så et par blomster op og der sker derefter ikke en dyt mere. Det kan der være rigtigt mange årsager til. Vind og vejr, samt hvilken jord blomster frøene er sået på og i.  Eller om tidspunktet er rigtigt, jorden tilstrækkelig varm og fugtig. Og mange andre forhold. Disse forhold gælder naturligvis stadig men, jeg har dog forsøgt at hjælpe lidt til med blomstringens succesrate. 
Det har jeg gjort via afprøvning og forskning i mit lille biodiversitets laboratorium i Skovhaven på Nejst. Efter nogle års erfaringer er det lykkes mig at finde en forbedrende blomster succes-rate.  
Frøene i blander jeg nemlig min såkaldte kuvøse-muld som er en 4 års orme-komposteret kompost hvor jeg nøjsomt udtager sand-mulden fra. Sand-mulden tørrer jeg efterfølgende. Sand-mulden jeg har tørret og som har masser af mikroorganismer og naturlig kraftfuld start gødning iblandet de 46 frøsorter i 2021 frø-blandingen. 
Jeg har som nævnt ovenfor valgt at kalde denne proces og denne fremgangsmåde for kuvøse muld løsningen. 

Jeg har lavet et godt tilbud på 2 kilo af blandingen. Kampagne Tilbud kun kr. 425,- – (plus forsendelse med GLS ) Send en mail til mig med dit navn og adresse, telefonnummer og e mail adresse (til brug for udfyldelse af forsendelses formular) Mobilepay 41637331.  Forsendelse med gls. koster 74 kr. . Så pakker jeg til gengæld gratis!  Husk at bestille nu!  Det er en sæsonvare og bliver derfor udsolgt normalt indenfor 4 – 5 uger. NYHED vedr. 2021 blandingen: Du kan købe blandingen allerede nu (early bird) – og få leveret i foråret 2021. Så er du sikker på at få 2 kg. af denne enestående blanding og med 10 procent rabat. Tilbuddet gælder til 30. oktober 2020.  Læs mere længere oppe på siden. SMS eller mail din bestilling. SMS på 41637331. E mail er gladgartner@gmail.com. Velkommen!

Hvordan gør du så når du har modtaget produktet

2 Metoder, den dovne og den effektive 🙂
Du kan sprede din frøblanding frit og på må og få. Husk dog at afgrænse til din egen grund. Resultatet bliver selvfølgelig derefter. Jeg har dog set relativt gode resultater ved brug af denne “dovne” metode. Jeg har selv afprøvet metoden og var faktisk lidt overrasket over udbyttet. 
Men den her beskrevne metode som følger her giver dog altid det bedste resultat og dermed opnår du, at få mest for pengene: Find et område, eller flere områder i din have, eller dit stykke udlagt til formålet. Blandingen rækker helt op til 200m2. Da der er tale om et fuldstændig helt og aldeles forøgelse af biodiversitet produkt bør blandingen kun anvendes til dette. Rens jorden godt og kultiver efter med kultivator. Spred herefter frøblandingen med hånden. Du kan med fordel øve lidt med sand eller løst jord, således du opnår en fornemmelse og følelse af hvordan du gør. Så over 2 omgange. Riv let efter med en almindelig rive, således at frøene ligger sig beskyttet i alle revnerne. 
 

Generelt

2 kilo Ballistic Bio Wild fra naturens gartner er en god erfarings baseret frø blanding i naturens gartners eget producerede kuvøse-muld.
Efter flere års forsøg er jeg kommet frem til dette resultat og denne blanding af bedst opnåelige frøspiring med flest mulige sorter på en gang. 
Ballistic indeholder langt mere frø-mæssig biodiversitet end normale blandinger. Se listen med sorter lidt længer oppe i min beskrivelse. 
42 forskellige frø i sæson 2020 og 4 ekstra frø sorter i 2021 blandingen..
Blandingen er usædvanlig, idet der kun er taget hensyn til mest mulig biodiversitet pr. m2
Frøblandingen er kun beregnet til biodiversitets fremmende formål (til forbedring af levevilkår og mangfoldighed for planter, blomster, bier, fugle, og ikke mindst insekter)
Frø-blandingen er normalt kun beregnet til bede der er udlagt til dette formål. Såkaldt anlæggelse af gro vildt bede med jord forberedt til såning. 
Frø-blandingen kan også spredes vilkårligt uden jordforberedelse. Resultatet vil dog være ukendt. Nogle vil opleve relativ succes ved denne metode, andre ikke. Det vil altid være relativt og personligt hvad man betegner som succes ved en sådan spredning af frøene. 
2 kg. ballistic wild fra naturens gartner rækker til 150 – max 200 m2
Jeg anbefaler at jorden skal være klar til såning. Det er vigtigt at jorden er løs.
Så over 2 omgange. Riv let efter med alm. rive.
Såning bør foregå når der er forholdsvis stille vejr
 
Et rigtigt godt tip: Tøm posen ned i en spand. Spray med lidt vand og rør blødt og forsigtigt rundt med din hånd. Helst ad omgange. 
Når ballistic wild blandingen er let fugtig og føles rigtig i hånden spredes frøblandingen. Må ikke klumpe!!
Tidspunkt for såning: Normalvis og helst forår naturligvis,  når jorden er tilstrækkelig varm. 
Såning er også mulig senere, dog aller aller senest september. 
Mange af frøene vil så overvintre og vente til næste år, men nogle af sorterne vil lige nå at blomstre. Sen-blomstring i november og december er ikke effektiv, men til gengæld helt fantastisk at opleve. 
Nogle frøsorter vil klare sig bedre end andre, da blandingen er en konkurrencepræget mellem frøene om at komme først.
Hvilke klarer sig bedst er afhængig af jordkvaliteten, jordfugt eller jord-tørt jord, ler-jordet, sand-jordet osv. 
Endelig spiller sæsonens klima ind. Nogle frø vil klare sig bedre i tørre somre, andre i våde somre osv.
Med ballistic wild er du dermed sikret et minimum udbytte, uanset hvad.